Joogaa kotona

4333036-downward-facing-dog-yoga-position

Jooga on menetelmä, jonka avulla voi oppia tuntemaan, ja kehittämään omaa kehoaan. Jooga antaa voimia sekä fyysisesti että henkisesti. Joogan tavoitteena on kasvattaa ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja henkistä kasvua. Sana ”yoga”, on sanskritin kieltä, ja merkitsee yhteyttä, yhteyttä omaan itseensä. Joogan avulla haetaan fyysistä kuntoa, mielen rauhoittumista, rentoutumista, tai lievitystä joihinkin vaivoihin. Joogan avulla voi saavuttaa sopusoinnun itsensä kanssa, joka heijastuu myös kaikkiin ihmissuhteisiin. Kukapa ei haluaisi itselleen levollista mieltä ja tasapainoa, kiireisen elämän keskellä.

Miten voit harrastaa Joogaa?

Joogan paras puoli on, että harjoituksia voi tehdä omasta kunnosta, iästä, tai fyysisestä rakenteesta riippumatta meistä jokainen. Joogan harrastus kannattaa aloittaa ohjatulta tunnilta, mutta aina tämä ei ole mahdollista, varsinkin, jos omat harrastukset jäävät muun elämän jalkoihin. Onneksi joogaa voi harrastaa myös kotona, kiitos lukuisten dvd- ja nettiharjoitusten. Joogasta on saatavilla myös mobiiliversio, joten sitä voi harrastaa myös puhelimen, tai tabletin kautta. Yksi esimerkki on Yoogaia-nettipalvelu, jossa pääsee parinkympin kuukausimaksua vastaan treenaamaan, joko suoraan livetunnille, tai voi katsoa tuntinauhoituksia jälkikäteen. Erinomainen palvelu varsinkin pienten lasten äideille, joilla ei muuten olisi mahdollisuuksia päästä harrastamaan Joogaa.

Välineeksi joogaan tarvitset vain joogamaton, ja itsesi mahdollisimman avoimena uusille kokemuksille. Vaatteet tulee olla joustavat ja rennot päällä, esimerkiksi caprit ja urheilutoppi ovat omiaan joogaamiseen. Tämä harrastus kuuluu varmasti niihin edullisimpiin, sillä varusteisiin ei ainakaan paljoa rahaa pala. Kustannukset ovat lähinnä riippuvaisia siitä, missä joogaa harrastaa, kotona, vai ohjatulla tunnilla. Laadukkaita ja sopivan hintaisia joogavarusteita löytyy netin kautta, joten sinun ei tarvitse lähteä kotisohvaa pidemmälle shoppailemaan. Vaikka jooga sopii kaikille, sen suurimmat vaarat piilevät omassa egossa, ja suorittamiskeskeisessä ajattelutavassa. Siksi joogaharjoittelu on myös itsetutkiskelun paikka. Joogaa ei voi aloittaa kuten rankkaa nyrkkeilytreeniä, vaan pitää kuunnella omaa kehoaan, ja kunnioittaa sen tarpeita. Ei ihme, että jooga onkin suositumpaa naisten, kuin miesten keskuudessa.